Wat-is-de-WBSO-subsidie-kort-uitgelegd

Wat is de WBSO-subsidie kort uitgelegd

Ben jij bezig met vernieuwende ideeën, gebruik je een innovatieve werkwijze of doe je aan R&D? Dan is het goed mogelijk dat de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk)) je hier financieel mee kan helpen. Dit kan een besparing op de loonkosten bieden of een tegemoetkoming van de daadwerkelijke kosten en uitgaven. De WBSO-subsidie ondersteund hiermee het ontwikkelen van deze vernieuwing of dat nieuwe product. In het geval dat je een zelfstandig ondernemer bent, wordt de WBSO-subsidie in de vorm van een vaste aftrek op de inkomstenbelasting beschikbaar gesteld.

Financieel voordeel WBSO-subsidie

Deze fiscale regeling is bedoeld om je een belastingvoordeel te bieden in de vorm van een aftrek op de loonbelasting. In het geval dat je een zelfstandig ondernemer bent, wordt de WBSO in de vorm van een vaste aftrek op de inkomstenbelasting beschikbaar gesteld. Voor meer informatie over de fiscale voordelen van de WBSO verwijzen we je graag door naar onze blog: WBSO-subsidie verrekenen, hoe werkt dit?

Een WBSO-subsidie aanvraag doen

Een aanvraag voor de WBSO-subsidie wordt gedaan bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Zij beoordelen of je project in aanmerking komt voor de WBSO en beoordelen dit op basis van een aantal criteria.

Je moet je innovatieve werkzaamheden ‘systematisch georganiseerd’ aanpakken, wat inhoudt dat je je werkzaamheden goed organiseert en bijhoudt wat en wie er allemaal nodig zijn geweest voor jouw project. Hierbij is vooral een urenregistratie van belang.

Ben je bezig met een idee of denk je dat je eigenlijk wel meer tijd zou kunnen steken in het ontwikkelen van nieuwe ideeën? Wellicht is het dan een goed idee om eens vrijblijvend te praten over je project! We denken graag met je mee. Met onze ervaring op het gebied van de WBSO kunnen wij goed inschatten of je project technisch nieuw genoeg is en of je ermee in aanmerking komt voor de WBSO.

Vervolgens kunnen wij je begeleiden in het kiezen van het meest kansrijke idee, begeleiden we je in het omschrijven van jouw innovatie op de manier zoals de RVO dit graag ziet en zorgen we ervoor dat de aanvraag zoveel mogelijk kans heeft om geaccepteerd te worden. Hierbij werken wij op basis van no-cure, no-pay: wordt je aanvraag afgewezen, kosten onze adviezen en activiteiten je niets! Als je meer wilt lezen over de criteria van de RVO voor het beoordelen van jouw project, kijk dan ook eens naar onze blog over welke projecten in aanmerking komen voor de WBSO.

Start jouw WBSO traject

Wil je meer weten over de WBSO of wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Bekijk dan ook eens de veel gestelde vragen of neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op

Samen kijken we naar de huidige werkzaamheden en projecten om subsidiemogelijkheden voor jou te vinden, er over mee te denken of te ondersteunen.

Nila Luyten

Jouw WBSO partner.

T: 015-202 46 99
E: [email protected]