WBSO Subsidie

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale regeling voor het stimuleren van technische innovaties. Voor het krijgen van deze subsidie moet het bedrijf in kwestie een Speur- en Ontwikkelingsproject (S&O) uitvoeren. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is veel simpeler dan het klinkt.

Start jouw WBSO aanvraag?

Start volledig vrijblijvend uw WBSO traject en ontvang subsidie op uw R&D werkzaamheden

4 nieuwe klanten gingen u voor deze maand

Deze maand al voor vier nieuwe klanten een WBSO aanvraag ingediend

7 dagen per week bereikbaar

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor al uw vragen

Beoordeeld met een 9,6 door klanten

Waar wij het meest trots op zijn. Onze klanten beoordelen ons met een 9.6!

De WBSO

Subsidie Op Maat is jouw partner voor het aanvragen van WBSO-subsidie in Nederland. Ontdek hoe we bedrijven ondersteunen door middel van een persoonlijke en transparante aanpak bij het stimuleren van innovaties. Profiteer van de voordelen van de WBSO-subsidie en bereik nieuwe hoogten voor jouw onderneming. Wij denken graag vrijblijvend mee met jouw bedrijf. Geen vooraf uitgewerkte aanvragen nodig, wij ondersteunen jou van A tot Z.

Met ruim 1,3 miljard euro aan beschikbare subsidie op innovatie en ontwikkeling is de WBSO subsidie een belangrijke motivator voor innovaties in Nederland. Ook jouw onderneming kan aanspraak maken op de WBSO subsidie. De WBSO is een tegemoetkoming op de loonkosten die gemaakt worden bij het ontwikkelen van een technisch nieuw idee of het oplossen van een technisch probleem in het bedrijf. Met Subsidie Op Maat kijk je samen met een ervaren intermediair hoe jouw organisatie, eenmanszaak of werkgever dit idee vorm kan geven en hierdoor aanspraak kan maken op deze subsidie. De WBSO subsidie is ook beschikbaar voor ZZP’ers. Bekijk voor meer info daarover onze blog ZZP’ers en de WBSO.

subsidie-op-maat-wbso-aanvraag

Waarom starten met de WBSO subsidie voor jouw onderneming?

  • Samen denken we over jouw mogelijkheden. Wij leggen je het proces uit en denken mee over de activiteiten die potentieel in aanmerking komen voor deze subsidie.
  • Uniek binnen onze branche: wij schrijven de subsidieaanvraag. We houden rekening met de laatste inzichten en veranderingen in de subsidieregels en vereisten. Zo zorgen we ervoor dat de aanvraag de grootst mogelijke kans heeft om goedgekeurd te worden.
  • Wij begeleiden het proces van A tot Z. Wij bewaken termijnen en deadlines en helpen met de inrichting van de verplichte subsidie-administratie. Daarnaast fungeren we als tussenpersoon als je vragen hebt aan de RVO of als de RVO vragen heeft aan jou.

Zij gingen je al voor

Voor wie is de WBSO bedoeld

Dat is misschien nog wel het mooiste aan de WBSO subsidie, het is voor bijna alle ondernemers, eenmanszaken en zzp’ers beschikbaar. Omdat ZZP’ers of eenmanszaken in de regel geen personeel hebben, wordt de WBSO subsidie ook niet als mindering op de afdracht loonbelasting berekend. In plaats daarvan ontvang je een extra aftrekpost. Zo kunnen ZZP’ers of eenmanszaken toch van deze WBSO subsidieregeling profiteren!

WBSO subsidie aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot de WBSO voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

Op basis van ‘no cure, no pay’ verzorgen wij een WBSO aanvraag die we indienen bij de RVO.

Hoe wordt de WBSO verrekend?

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) betreft een fiscale innovatieregeling, zoals officieel benoemd door het RVO. In de praktijk dient te worden opgemerkt dat het geen ‘subsidie’ is, maar eerder een regeling. Deze regeling voorziet in een gedeeltelijke vergoeding van de kosten en uitgaven gerelateerd aan speur- en ontwikkelingsprojecten (S&O). De exacte financiële uitkomst van de WBSO-regeling is afhankelijk van de juridische structuur van de onderneming en wordt verwerkt in de belastingaangifte.

Er zijn twee methoden om de WBSO te verrekenen:

Forfaitaire methode

Bij de forfaitaire methode ontvangt de aanvrager een aanvullende korting op de loonbelasting aan de hand van het aantal toegekende uren. Het forfait kan gezien worden als een benadering van kosten en uitgaven die een ondernemer maakt om innovatie uit te voeren.

Werkelijke kosten en uitgaven

De tweede methode is dat je kiest voor de werkelijk gemaakte kosten en uitgaven. Hierbij wordt het aanvullende bedrag gebaseerd op een inschatting van de te maken kosten en uitgaven ten behoeve van het innovatie project. Voorbeeld zijn kosten die gemaakt worden voor het aankopen van materialen voor het innovatieve idee. Belangrijk hierbij is dat deze kosten 1:1 zijn toe te schrijven aan het WBSO project.

Let op: De keuze voor óf de Forfaitaire methode óf de werkelijke kosten en uitgaven worden bij de eerste aanvraag voor het gehele kalenderjaar vast gelegd.

Voor meer informatie over het verrekenen van de WBSO-subsidie verwijzen we je graag door naar onze blog over het verrekenen van de WBSO subsidie.


Veelgestelde vragen

Kijk dan eens naar onze blog over geschikte subsidieprojecten. Heb je daarna nog steeds geen idee of jouw project geschikt is? Neem dan contact op, dan bespreken we het samen.

Voor het verlenen van onze diensten vragen wij 15% van het subsidiebedrag. Hierbij werken wij op basis van no cure, no pay: Ontvang je de subsidie niet, dan ben je ons ook niets verschuldigd.

Wij zullen er altijd voor proberen te zorgen om samen een aanvraag in te dienen die zo kansrijk mogelijk is. Hierbij is er natuurlijk altijd een kans dat je project vragen oproept bij de RVO, of dat deze uiteindelijk afgekeurd wordt. We zullen ons best doen om de vragen van de RVO samen met jou te beantwoorden om ervoor te zorgen dat het project zoveel mogelijk kans van slagen heeft. Deze manier van werken heeft ervoor gezorgd dat de afgekeurde aanvragen die wij hebben begeleid slechts op één hand te tellen zijn, na jaren in deze business te zitten.

Neem contact met ons op

Samen kijken we naar de huidige werkzaamheden en projecten om subsidiemogelijkheden voor jou te vinden, er over mee te denken of te ondersteunen.

Nila Luyten

Jouw WBSO partner.

T: 015 202 46 99
E: [email protected]