wbso-in-de-offshore

WBSO in de Offshore

De offshore is een zeer grote industrie, waarbij veel bedrijven investeren in nieuwe technologieën en methoden om de kracht van wind en water te benutten. Deze projecten kunnen echter duur zijn en vereisen een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek en ontwikkeling. Hier komt de WBSO-subsidie om de hoek kijken.

WBSO in de offshore

De WBSO-subsidie, of de Wet Bijzondere Speur- en Ontwikkelingswerk, is een heffingskorting die bedrijven kunnen aanvragen ter ondersteuning van hun onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. De subsidie is bedoeld om innovatie te stimuleren en de Nederlandse economie te stimuleren door financiële ondersteuning te bieden aan bedrijven die investeren in nieuwe technologieën en methoden. Offshore projecten zijn een van de gebieden die in aanmerking komen voor deze subsidie. Voor de criteria verwijzen we je naar onze blog voor wie is de wbso subsidie bedoeld.

Hoe helpt de WBSO offshore bedrijven?

Bij projecten op zee kan de WBSO-subsidie bijzonder nuttig zijn. Deze projecten vereisen vaak uitgebreid onderzoek en ontwikkeling om de beste methoden te vinden om energie uit wind of water op te vangen. En dat is duur! Door financiële ondersteuning kan de WBSO-subsidie bedrijven helpen een deel van deze kosten te compenseren door een korting te geven op de loonbelasting óf in de vorm van een compensatie in de werkelijke kosten en uitgaven.

De subsidie is bijvoorbeeld onder andere relevant voor offshore windprojecten, die steeds belangrijker worden naarmate landen over de hele wereld willen overstappen op meer duurzame energiebronnen. Offshore windprojecten zijn technisch uitdagend en vereisen innovatieve oplossingen om de uitdagingen van de zee te overwinnen. De WBSO-subsidie kan bedrijven die nieuwe offshore windtechnologieën ontwikkelen helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en hun projecten tot een goed einde te brengen.

WBSO aanvragen

Bij Subsidie op Maat hebben wij een groot percentage aan offshore klanten. Onze collega Remko heeft ruim 30 jaar ervaring als offshore-engineer. Dat is makkelijk, we spreken immers dezelfde taal! Neem eens vrijblijvend contact op om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Of kijk voor meer informatie over hoe de WBSO in z’n werk gaat hier.


Neem contact met ons op

Samen kijken we naar de huidige werkzaamheden en projecten om subsidiemogelijkheden voor jou te vinden, er over mee te denken of te ondersteunen.

Jurian-Luyten-Subsidie-Op-Maat

Jurian Luyten

T: 015 202 46 99
E:
[email protected]