WBSO-subsidie in de lastechniek
|

WBSO-subsidie in de lastechniek

In de wereld van de lastechniek is innovatie een sleutelfactor voor succes. Van de nieuwste lasprocessen tot geavanceerde apparatuur, er is voortdurende vooruitgang die bedrijven in deze sector helpt om concurrerend te blijven. Maar innovatie brengt vaak hoge kosten met zich mee, en dat is waar de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) subsidie een rol kan spelen. 

Waarom de WBSO?

De WBSO is een Nederlandse subsidie die bedrijven stimuleert om te investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D). Het doel van de regeling is om innovatie te bevorderen en bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten, processen of diensten. Dit geldt niet alleen voor hightechbedrijven, maar ook voor sectoren zoals de lastechniek.

Lastechniek is een cruciaal onderdeel van verschillende industrieën, van de bouw tot de lucht- en ruimtevaart. Het verbeteren van lastechnieken kan de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van producten aanzienlijk verhogen. Bedrijven in de lastechnieksector moeten vaak experimenteren met nieuwe materialen, lasmethoden en apparatuur om aan de steeds veranderende eisen van klanten te voldoen. Dit is waar de WBSO van pas komt.

Hoe werkt het?

De WBSO-subsidie is bedoeld om de loonkosten van werknemers die zich bezighouden met R&D-activiteiten te verlagen. Bedrijven kunnen een vermindering van hun loonbelasting krijgen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal uren dat aan R&D is besteed en wordt berekend op basis van de loonkosten van de betrokken werknemers.

Om in aanmerking te komen voor de WBSO-subsidie, moeten bedrijven aantonen dat ze zich bezighouden met technologische vernieuwing in de lastechniek. Dit kan betrekking hebben op het ontwikkelen van nieuwe lastechnieken, het verbeteren van bestaande processen, het onderzoeken van materialen of het creëren van nieuwe lasapparatuur.

Voorbeelden WBSO in de lastechniek

Voor de WBSO in de lastechniek denk je al gauw aan gecompliceerde robot-armen en andere geautomatiseerde lasmachines. Zo gecompliceerd hoeft het niet altijd te zijn. Als het technisch nieuw is voor jouw bedrijf, en je kunt dit uitleggen, komen we al een eind. Het kan dan gaan om software, maar ook het ontwikkelen van een werkbank bijvoorbeeld. Geen zorgen, wij kunnen helpen met het identificeren van de projecten.

Nila Luyten

Jouw WBSO partner.

T: 015-202 46 99
E: [email protected]