Hiervoor-staat-de-afkorting-WBSO

Hiervoor staat de afkorting WBSO

Het klinkt allemaal onwijs mooi, gratis geld ontvangen voor jouw S&O project in de vorm van fiscaal voordeel. Maar waarvoor staat de afkorting WBSO nou eigenlijk precies? De afkorting WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingswerk. Deze wet is in het leven geroepen in 1994 met als doel innovatie te stimuleren bij Nederlandse bedrijven. Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) wil niet dat Nederland gaat achterlopen wat innovatie betreft.

WBSO subsidie voorwaarden

Als onderneming kun je aanspraak maken op de WBSO, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet:

  • Zo moet het bedrijf technisch wetenschappelijk onderzoek uitvoeren of het bedrijf maakt een nieuw product, productieproces of programmatuur.
  • De innovatie moet plaatsvinden binnen de EU.
  • Het bedrijf mag geen publieke instelling zijn.

Heb jij een BV, NV of ZZP/eenmanszaak (met of zonder personeel), én voldoe je aan de bovenstaande criteria, is de kans dus groot dat jij met jouw project aanspraak kunt maken op het fiscale voordeel binnen de WBSO. Subsidie Op Maat helpt jouw onderneming groeien door samen te kijken naar de mogelijkheden. Benieuwd hoe de aanvraag WBSO subsidie eruit ziet, en wat wij hierin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze blog over hoe je jouw aanvraag kunt laten slagen met deze 7 tips.