Hoe werkt de WBSO-realisatiemelding?
Heb je vorig jaar een WBSO-verklaring gekregen voor jouw project? Dan wordt het weer tijd om de realisatie te melden. Als je gebruik maakt van de WBSO, brengt dit een aantal verlichtingen met zich mee. Een van deze verplichtingen is de vereiste om na afloop van het kalenderjaar een WBSO-realisatiemelding te doen. Zoals gebruikelijk, dien je in het eerste kwartaal van het opvolgende jaar je gerealiseerde uren in en de eventueel gemaakte kosten en uitgaven. Ben je klant bij ons? Geen zorgen, wij regelen dit volledig.
Wie doet de WBSO-realisatiemelding?
Je bent altijd verplicht om een melding te doen, tenzij je ZZP’er bent of een eenmanszaak hebt en meer dan 500 S&O-uren hebt gemaakt. In dat geval mag je de melding laten zitten. In alle andere gevallen moet je dus wel melden. Doe je dit niet of te laat? Dan gaat het RVO ervan uit dat je geen S&O-uren (en eventuele kosten en uitgaven) hebt gerealiseerd. Het kan zijn dat je dan een boete krijgt. Belangrijk dus om rekening mee te houden!
Hier moet je rekening mee houden
Sinds kort is de aanvraagsystematiek gewijzigd. Een WBSO-project loopt altijd tot het einde van het kalenderjaar. Heb je meerdere WBSO-projecten tegelijkertijd lopen? Dan mag je uren schuiven in de realisatie. Kom je bijvoorbeeld bij het ene project uren tekort en heb je veel meer uren aan het andere project gewerkt, dan mag je deze uren schuiven. Bij de realisatie vraagt het RVO namelijk om het totaal aantal uren van de projecten bij elkaar opgeteld.
Heb je hulp nodig met het melden van je gerealiseerde uren? Doe ons een belletje, dan kijken we mee.