jurian en remko kijken mee in de tuinderij met de tuinder

Waarbij helpt een WBSO intermediair?

Een WBSO-subsidieaanvraag kun je zelf doen. Zo zijn er op het internet voorbeelden te vinden hoe het moet en heeft de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op YouTube filmpjes gezet over dit soort onderwerpen. Je kunt echter ook een WBSO-intermediair gebruiken. Maar waarbij helpt de intermediair dan precies?

De voordelen van het inschakelen van een intermediair.

Ze zijn op de hoogte van de laatste regelgeving op dit gebied en weten alle ins en outs. Ze lopen met je de potentiƫle projecten binnen het bedrijf door en samen identificeren jullie de projecten welke geschikt zijn om een WBSO-subsidie voor aan te vragen. Tegelijkertijd krijg je duidelijkheid als je niet zeker weet of het ene project geschikt is en het andere minder.

Samen loop je het project door en er wordt geholpen met het vaststellen van het uren budget welke voor de aanvraag gebruikt gaat worden. Ook wordt de aanvraagstrategie geoptimaliseerd door bijvoorbeeld te kijken naar beschikbaar en geschikt personeel voor het project.

Een juiste verwoording van de aanvraag is erg belangrijk. Het helpt de beoordelaar bij RVO om een juist beeld te krijgen van het project. Dit werkt natuurlijk in je voordeel. Als de beoordelaar gaat twijfelen zal hij eerder geneigd zijn om vragen te stellen of de aanvraag zelfs af te wijzen. De intermediair is ervaren om de juiste woordkeuze te gebruiken om de aanvraag er soepel door te krijgen. De project beschrijving mag maximaal 1500 tekens zijn. Het is vaak lastig om een gecompliceerd project zo kort te beschrijven dat het duidelijk is. De intermediair is hier echter ervaren in.

Mocht er een vragenbrief van RVO komen betekent dit echt niet dat de aanvraag afgekeurd wordt of is. De beoordelaar wil gewoon meer informatie hebben om de juist beslissing te nemen. De intermediair zal de vragen, vaak in overleg, beantwoorden aan RVO. Ook wordt er soms door RVO contact opgenomen met de intermediair voor verduidelijking of overleg.

De intermediair zal ook duidelijk maken hoe de urenadministratie eruit moet zien. Ze zullen, mocht dat niet al beschikbaar zijn in het bedrijf, een systeem ter beschikking stellen.

Het eerste kwartaal na het subsidiejaar moeten de gerealiseerde uren aan RVO gemeld worden. Dit kan de intermediair ook voor je regelen. Je zult dan de gerealiseerde uren aan de intermediair moeten melden welke ze in de website van RVO zal indienen.

De conclusie.

Je kunt concluderen dat je zelf de subsidie kunt aanvragen. Het is echter wel even uitzoeken hoe het moet. Het gebruik van een intermediair maakt het makkelijker. Ook zal het proces door de ervaring soepeler verlopen en de kans dat de subsidie wordt toegewezen zal groter zijn.

Mocht je hierover van gedachten willen wisselen, neem dan contact met ons op, dan denken we graag eens met je mee!